Razne napovedi

Wired News piše o top tech-trendih za naslednjih par let.
omenjajo:

  1. Preprostost: vse naprave naj bi postale povsem namenske, v stilu iPoda (s tem se sploh ne strinjam ker je v nasprotju s temo tega bloga; mislim da uspeh iPoda leži čisto drugje – v stilu, ki je gadget spremenil v modni dodatek). Sploh se mi zdi, da si v članku “Simplicity” razlagajo narobe: kot zmanjševanje funkcionalnosti, namesto kot povečevanje preprostosti uporabe
  2. Mobilna socializacija: ‘…according to futurists, we’ve only scratched the surface of figuring out how our portable communications devices can be of service.’ (True, true.) Kaj nas čaka: pravijo da predvsem lokacijske storitve (kje so naši prijatelji), wiki community storitve (glasovanje in pisanje mnenj za restavracije in lokale) in prepoznavanje govora, ki za spremembo deluje. Vse to podkrepljeno še z zaščito zasebnosti (da informacije kje se nahajamo ne more izvedeti kdorkoli)
  3. Prepoznava govora nasploh. pozabite na tipkanje, mejl kar narekujte. (zanima me, kdaj točno se bo to zgodilo; sploh za slovenščino)
  4. za 2006 pa napovedujejo: explosion (…) of a number of technologies: better screens, improved location technology and highly sophisticated gaming consoles that provide a hub for home entertainment.