Nakupovalnik beta2 

Počasi je postalo jasno, da Nakupovalnik ni kos problemu take magnitude. Iskanje po long-tail produktih iz specializiranih trgovin bi bila huda konkurenčna prednost, zadeva pa bi na taki skali morala delovati povsem avtomatsko; tako ambicioznega cilja se (še vedno) ne loti niti Google (kamor produkte še vedno uploadajo prodajalci).
Teden dni nazaj pa se je zgodil en twist: nakupovalnik mi je rešil osebni problem kupovanja izdelka (to je bilo prvič); artikla niso imeli na zalogi v nobeni trgovini na ceneje.si, zato sem zgolj iz firbca preveril še na nakupovalniku, katerega baza je stala neosvežena slabega pol leta. Našel sem natančno 1 zadetek. Poklical sem trgovino in izkazalo se je, da je stvar še vedno aktualna, da imajo zadevo na zalogi in da je cena še vedno ista. Kar takoj sem šel tja in reč nabavil :o. It’s an omen, I’m tellin’ ya. Nakupovalnik sem ponovno zalaufal, sicer z omejenim naborom trgovin (za lažji štart), pa vendarle.
Poleg tega sem včeraj slučajno posurfal na Mahalo in opazil da imajo super interface, ki bi krasno šel tudi z nakupovalnikom. In zadevo sem moral takoj vkup vreči, z malo heavy CSS wizardryja. Rezultat je kar naenkrat uporabnejši in pokriva precej boljšo nišo: en postanek za vse searche.

Nakupovalnik v2